Informative, Utile

Ce Trebuie să Conțină Trusoul de Botez?

Ce Trebuie să Conțină Trusoul de Botez

Ce Trebuie să Conțină Trusoul de Botez?

Vezi toata gama noastra de produse pentru botez AICI

Ce Trebuie să Conțină Trusoul de Botez? Aceasta este altă întrebare, ce este foarte des adresată colegilor noștri din Departamentul de Relații cu Clienții ai magazinului cu produse de Botez, Botezz.ro. În continuarea acestui articol vom încerca să răspundem acestei întrebări.

Seturile de Trusou pentru Botez, vândute prin Magazinul Botezz.ro, sunt complete cu tot strictul necesar de care aveți nevoie pentru Sfânta Taină a Botezului!

vezi Oferta produse Botez-botezz.ro

Urmează să fii nașă de botez sau ești proaspătă mămică, atunci este bine să știi ce trebuie să conțină un trusou de botez și ce rol are fiecare piesă din acest trusou de botez, în cadrul ceremoniei religioase.

Prin tradiție, nașa de botez este cea care trebuie să cumpere trusoul pentru botezul bebelușului, setul complet de hăinuțe cu care va fi primenit bebelușul după oficierea botezului.

Trusoul de botez bebeluși: care sunt obiectele esențiale pentru bebeluș și preot în timpul slujbei de botez

Magazinul Botezz.ro vă vine în ajutor cu seturi complete pentru botez, gata constituite, asortate, decorate cu diverse teme, personalizate, ce pot fi brodate la solicitarea clienților noștri cu numele copilului, data nașterii sau data evenimentului, dar și alte elemente de conținut, devenind astfel obiecte unicat, amintiri de neprețuit peste timp pentru nășii de botez, mămici, bunici, dar și pentru purtătorul lor.

Ce Trebuie să Conțină Trusoul de Botez?

Pentru oficierea acestui eveniment important din viața bebelușului, este necesar un set de obiecte pe care nașii trebuie să le cumpere și care alcătuiesc trusoul de botez al bebelușului, dar și la ce se folosesc aceste piese de trusou.

Trusou de botez trebuie să conțină următoarele piese:

Cutia de Trusou

Cutia de Trusou – Această cutie de trusou este personalizată cu numele bebelușului și data botezului este special destinată pentru a vă ușura transportul trusoului, a hăinuțelor și a accesoriilor de botez, de acasă și până la biserică.

O astfel de cutie pentru trusou părinții copilului o vor putea folosi ulterior pentru a păstra articolele de la botez, rămânând astfel ca o amintire deosebită a zile în care acesta a fost încreștinat, dar și pentru alte lucrușoare cu care cel mic are amintiri frumoase: hăinuțe, jucării…

Magazinul nostru cu produse de botez, Botezz.ro, vă pune la dispozitie în setul de trusou pentru botez, Cutie de trusou, personalizata în tematica aleasă e dumneavoastră;


Pânza albă sau crîjma

Pânza albă sau crîjma – denumită și pânză de mir. Crîjma este o bucată de pânză, în care urmează să fie înfășat bebelușul după scoaterea din cristelniță.

Conform tradiției creștine, crîjma este din pânză albă. În seturile de trusou vândute de Botezz.ro, am inclus pânză de mir din material moale, ce nu irită pielea bebelușului.

Magazinul nostru cu produse de botez vă pune la dispozitie în setul de trusou pentru botez, Pânză de Mir, cu capișon, brodate cu mesajul „Cu drag de la nași” sau borodate la cerere cu un alt mesaj personalizat, numele copilului, data evenimentului;


Fașă pentru bebeluși

Fașă  – se folosește împreună cu pânza de mir pentru înfășarea bebelușului după ce este scos din cristelniță și are dimensiunea de aproximativ un metru.

Magazinul nostru cu produse de Botez, vă pune la dispoziție, ca parte a setului de trusou botez, fașă personalizată, acestea având brodate numele bebelușului precum și data evenimentului;


Prosop special pentru bebe

Prosop mare special pentru bebe – Vei folosi acest prosop pentru a șterge bebelușul la scoaterea din cristelniță, când va fi ud de apa sfântă a botezului.

Acest prosopel pentru bebe, va rămâne și ca o amintire plăcută familiei.

Magazinul nostru vă pune la dispoziție, ca parte din trusoul bebelușului, prosop brodat cu numele, data nașterii bebelușului, având ca tematică tema aleasă de dumneavoastră;


Sticluță pentru mir

Sticluță pentru mir – Fie că alegi o sticluță pentru mir simplă, decorată sau personalizată, va trebui să o umpli cu ulei de măsline, care în timpul Sfintei Taine a Botezului va căpăta virtuți sacre și va deveni ulei sfânt.

Mirul cu care preotul va unge copilul pe frunte, la ochi, la încheieturi și pe spate, conform ritualului religios, înaintea scufundării în cristelniță. Mirul simbolizează bogăția împărăției lui Christos, în care copilul pășește prin actul de creștinare, adică prin botez.

După slujbă, vei păstra cu grijă sticluța cu mir pentru a o folosi într-un mod similar a doua zi, la îmbăierea bebelușului.  Este bine de știut ca acest mir sfințit se folosește de biserică doar în trei situații – la Taina Mirungerii din cadrul botezului; la sfințirea sau resfințirea bisericilor și la sfințirea antimiselor. Este indicat să păstrați acest mir sfințit.

Magazinul botezz.ro, vă pune la dispoziție în setul de trusou pentru botez, sticluțe pentru mir, personalizată 100% manual, în acord cu tematica dumneavoastră.


Cutiuța pentru păr ( Cutiuță prima suviță)

Cutiuța pentru păr  – Această Cutiuța este folosită pentru păstrarea suviței de păr a bebelusului, șuviță ce este tăiata de Sfântul Părinte în cadrul ceremoniei de Încreștinare.

Magazinul cu produse de botez Botezz. ro va pune la dispozitei, în cadrul seturilor de Trusou pentru botez, cutiuțe pentru păr ce sunt confecționate din lemn, pictate manual, realizate în acord cu tematica botezului sau cu întregul trusou al bebelușului .

Săpunuel pentru Botez

Săpunul – se oferă preotului pentru spălarea rituală a mâinilor de dinaintea scufundării copilului în cristelniță.

Atenție!!! conținutul anumitor seturi de trusou,  vândute prin intermediul magazinului nostru, în funcție de tematica aleasă pot conține și alte piese din lista de mai sus sau. Anumite produse din această listă este posibil să nu se regăsească în setul de trusou, trebuind cumpărate separat.

Ce Mai Trebuie să Conțină Trusoul de Botez?

Pe langă strictul necesar din lista cu ce trebuie să conțină trusoul de botez, ar mai putea fi necesare și următoarele produse:

  • Prosopul pentru preot – Nașa de botez sau nașul de botez ( in funcție de sexul copilului botezat ), veți oferi preotului un prosop pentru a-și șterge mâinile de apă, atât la spălarea rituală de dinaintea Sfintei Taine a Botezului, cât și după ce acesta va scoate copilul din cristelniță;
  • Lumânare pentru Preot și dascălLumanarea de botez pentru preot și dascăl, este necesară pentru buna desfășurare a ceremonialului de Sfântea Taină a Botezuluiș
  • Batistă– este bine să o ai la îndemână pe toată durata slujbei de botez, pentru a șterge bebelușul pe față, la nevoie. Această piesă va rămâne și ea printre amintirile de la botez ale părinților copilului;
  • Păturică – Păturica de botez va proteja copilul de aerul răcoros și de adierea vântului pe drumul de acasă până la biserică și înapoi;
  • Scutec / Pempers și șervețele umede – pentru a evita ori ce “surpriză” neprevăzută;
  • Cruciulițe – Cruciulițe legate cu fundițe pe care nașa le va prinde în piept invitaților la intrarea în biserică ca și mărturii;
  • O icoană – Această icoană va fi sfințită de preot, în timpul ceremonialului de botez și nașii o vor dărui bebelușului după botez;
  • Bijuterii – cercei de aur pentru fetițe sau lănțișor de aur pentru baieți;
  • Rochiță sau costumaș – pentru a doua zi, când se va face Băița de a doua zi.

Dacăsunteți în cautarea unui trusou, vă invitâm să studiați colecția celor mai mari producători de trusouri de botez din tară și străinătate.

vezi Oferta produse Botez-botezz.ro

Related Posts

Lasă un răspuns