Utile

De ce am nevoie pentru Botez

De ce am nevoie pentru Botez

De ce am Nevoie pentru Botez

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

De ce am nevoie pentru botez? În articolul ce urmează vom încerca să răspundem acestei întrebări, ce este foarte des adresată colegilor din Departamentul Relatii cu Clienții, in discuțiile purtate cu clienții magazinului nostru, Botezz.ro.

Lista cu ce avem nevoie pentru botezFie că suntem părinți sau că suntem nași, în momentul în care trebuie să-l botezam pe cel mic, mai ales dacă este pentru prima dată, apar întrebările de gen: Unde să facem botezul? Pe cine să alegem să-i fie nași de botez? Oare de unde pot alege lucruri mai deosebite pentru botez? Care sunt obligațiile mele ca părinte, care sunt obligațiile nașilor de botez? dar mai ales De ce am nevoie pentru botez?.

Toate aceste întrebări, planificarea și organizarea botezului ne pot frământa excesiv și uneori este dificil să găsim un răspuns rapid. Prin urmare mulți părinți se apucă de întrebat în stânga și în dreapta. Apoi cauta pe google, pe forumuri…, folosind cuvinte cheie mai inspirate, sau mai putin inspirate cu scopul de a vedea alte familii cum au procedat în această situație, ce au cumpărat alți părinți pentru botezul copilului.

Pentru început, în continuarea acestui articol vom încerca să vă explicam pasii prcesiunii de botez, ocazie cu care vom descoperi pe rând De ce am nevoie pentru botez?taina botezului ortodox, iar în finalul acestui articol veți găsi o listă completă cu ce am nevoie pentru botez.

Ziua Botezul Copilului

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

De ce am nevoie pentru Botez

Foto Credit: Victor Ghinea ( victorghinea.ro)

Este indicat ca botezul să fie făcut după ce copilul împlineste 40 de zile, la 2 luni, la 3 sau la 4 luni. Se recomandă să nu fie făcut mai tarziu de 4 luni. Se spune că în cazul in care Botezul se face înainte de 40 zile de la naștere, mama nu are voie să intre în Biserică. Daca, în schimb, slujba de Botez se face dupa 40 zile, mama poate intra în Biserică și poate participa la slujbă.

Botezul nu poate fi făcut în orice zi din an. Nu se face în zilele de post și sărbatoare. O alta întrebare este când se face botezul, sâmbăta sau duminica? Ziua considerată ideală pentru Botez este duminica.

Nașii de botez ai copilului sunt considerați părinții spirituali ai copilului botezat. Astfel după taina Botezului nașii devin rude spirituale pentru copil, având datoria de a-l ajuta, sfătui și susține toată viața. aceștia trebuiesc aleși cu grijă, dar depre acesta vom încreca să vorbim și să detaliem în unul din articolele noastre viitoare….

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

Sfânta Taină a Botezului Creștin-Ortodox

Aceasta este Sfânta Taină prin care micuțul care se botează se curăță de toate păcatele, personale sau moștenite, și care, ca un copil nou-născut al lui Dumnezeu, intră în Biserica lui Hristos. Trebuie menționat ca procesiunea botezului se desfășoară în două etape / părți: slujba de dezlegare și slujba botezului.

Prima parte din Taina Sfântului Botez

Prima parte din Taina Sfântului Botez se constituie din lepădări, numite şi exorcisme, când bebeluşul stă cu faţa la Apus şi naşul declară că se leapădă de Satana, de toate lucrurile, trufia şi slujitorii lui. Apoi, copilul care se botează este întors cu faţa la Răsărit şi naşul declară în numele bebeluşului că se uneşte cu Hristos, rostind de trei ori rugăciunea Crezul.

A doua parte a Tainei  Sfântului Botez

Taina Botezului OrtodoxA doua parte a Tainei  Sfântului Botez este reprezentată de sfinţirea apei de către preot şi turnarea acesteia în cristelniţa de untdelemn care este şi ea sfinţită. Aceasta se spune că este cea mai însemnată parte a Botezului, reprezentată de afundarea pruncului in cristelniţă.

Bebeluşul botezat se înfăşoară în pânza albă curată ( crasma de mir), ce simbolizează purificarea pruncului, parte din trusoul de botez cumpărat de naşi.

După alte câteva rugăciuni, preotul unge trupul copilului botezat cu Sfântul Mir, care este a doua Taină a Bisericii, rostind ”Pecetea harului Duhului Sfânt”.

Următorul pas constituie tunderea perilor capului în semnul Crucii, ca semn că s-a lepădat de omul cel vechi şi s-a îmbrăcat în cel nou.

Dupa aceasta copilul este îmbrăcat şi dus în faţa Sfântului Altar, unde primeşte Împărtăşania cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Astfel, noul botezat primeşte deodată trei Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea şi Sfânta Împărtăşanie.

De ce am Nevoie pentru Botez la Biserică

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

De ce am nevoie pentru Botez, ca părințiDe ce am nevoie pentru Botez, ca nași
Certificatul de Nastere al copilului botezatLumanare de Botez
Un cadou simbolic pentru nașiTrusoul pentru Bebelusi
Dulciuri, aperitive…, pentru servit în biserică și acasăPânză de Mir ( Crasma de mir)
Un rând de hainuțe noi, pentru a fi folosite inainte de  slujbaFașă pentru strângerea bebelușului
Farfecă si cutiuță pentru părul tăiat de preotProsopel pentru șters copilul
Prosop și săpun pentru preot
Hainute noi pentru copil
Bani pentru plata preotului, a dascălului…

Odată ajuns acasă, naşa va trece copilul peste prag şi i-l va da mamei în braţe, rostind, de trei ori: Ţi-am luat un păgân, ţi-am adus un creştin!”. Alaiul este întâmpinat cu dulciur, suc, vin și chiar se organizează o mică masă pentru cei invitați.

Dupa botez, conform tradițiilor bătrânești, până îl spala nașa, a doua zi, se spune ca nimeni nu are voie sa pupe copilul (se spune „că-i ia mirul”) sau să-l strige pe nume.

Scăldatul Copilului

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

De ce am nevoie pentru scaldat bebelusulÎn a doua zi după botez se conform tradiției creștine, nașii merg la casa părinților să îmbăieze bebelușul creștin. Popular se numește și scalda sau scoaterea din mir.

Scăldatul bebelușului este o baie ritualică, de “spalare a mirului”, la care, tradițional, participă numai femeile: mama, moașa, nașa și alte membre ale familiei.

De ce am nevoie pentru ziua de după Botez

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

Nașii de botez trebuie sa aduca obiectele pentru băita de a doua zi: prosop și săpun, hainuțe pentru bebe, păturică, scutece etc. În timpul băiței, lumânarea de botez personalizată trebuie să stea aprinsă. Nașii ung copilul cu uleiul sfințit de la botez la încheieturi și acesta este „descantat ” cu o crenguță de busuioc.

Copilul este descântat la ochi „ ca să vadă lucruri frumoase”, la urechi „să audă numai lucruri bune”, la guriță „să rostească doar cuvinte înțelepte”, la cap „ca să fie destept”, la picioare, „să-l ducă pașii unde trebuie și să revină mereu acasă”.

Ce am nevoie pentru ziua de după botez

De ce am nevoie pentru ziua de dupa Botez, ca părințiDe ce am nevoie pentru ziua de dupa Botez, ca nași
Dulciuri, aperitive, sucuri…, pentru servit invitațiiProsop și săpun
Ulei pentru Bebeluș
Șampon
Costumașul în care va fi îmbrăcat
Păturică
Jucarioare pentru baie

În baița de mir se pot pune în apă oricare dintre urmatoarele:

  • uleiuri parfumate;
  • busuioc – să fie frumos;
  • o verighetă sfințita;
  • lapte – sa aibă piele catifelata și moale;
  • muguri de pomi;
  • un banuț de aur sau argint;
  • mac – să doarmă bine si să aibă un somn bun;
  • mărar – sa fie plăcut;
  • grău – sa fie onest;
  • parfum;
  • flori și petale de flori (trandafir, flori de tei);
  • un banuț de aur sau argint;
  • miere sau zahăr ca să fie dulce;
  • orez – pentru prosperitate;
  • un fulg – să fie usor ca fulgul;
  • cânepă – să fie harnic;
  • picături de la lumânarea de la botez etc.
Traditii pentru baita de a doua zi.

Sub cădită se pun carți ca să fie copilul „studios”.

La sfârșitul băitei se dă după urechiuse, la subraț, pe piciorușe cu un betișor cu un strop de parfum – ca să miroasă bine.

Moașa, după ce – conform tradiției – scoate banii din cădiță, se duce și pune apa de la baia copilului la radacina unui măr, păr sau a unui pom roditor pentru a crește copilul frumos și sănătos ca pomul respectiv.

De ce am nevoie pentru Petrecerea de Botez

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

Deşi nu se poate planifica petrecerea de botez a copilului tău cu mult timp înainte, este recomandată documentarea cu privire la localurile în care părinţii şi-ar dori să aibă loc petrecerea chiar înainte de naşterea celui mic. De luat în calcul sunt şi tipul de petrecere dorită. În cadru mai restrâns sau cu mulţi invitaţi. Totul începe cu întocmirea unei liste de invitaţi, al căror număr va decide în final mărimea salonului în care va avea loc petrecerea. Se recomandă ca anunţarea evenimentului să se facă cu două-trei luni înainte, pentru a putea avea răspunsuri cât mai sigure cu privire la prezenţa acestora.

În speranța că prezentul articol „De ce am nevoie pentru botez„, va fost de folos, sperăm să ne urmăriți în continuare articloele scrise pe blogul nostru pentru botez, dar și să vedeți bogata noastră ofertă de produse pentru botez, vandute de Magazinul cu Produse pentru Botez Botezz.ro

Listă cu ce avem nevoie pentru Botez

Vezi toata oferta noastra pentru botez AICI

De ce am nevoie pentru Botez ca părinte

Pentru ziua Botezului ( Acasa și la Biserică), ca părinți avem nevoie de următoarele:

De ce am nevoie pentru Botez ca nași

De ce am nevoie pentru ziua de dupa Botez, ca părinte

De ce am nevoie pentru ziua de dupa Botez, ca Nași

Botezz.rovezi Oferta produse Botez-botezz.ro

Phone:
+40 775 253 553

Poate mai vreți să citií și despre:

Lasă un răspuns