Informative

Idei pentru un botez reusit

Idei pentru un botez reusit

Idei pentru un botez reusit

Venirea pe lume a unui copil este un mare prilej de sărbătoare! Minunea ce tocmai a venit pe lume, dragi parinti vă împlinește și vă transformă viața în cel mai frumos mod cu putință. Pentru a veni in sprijinul vostru azi va oferim câteva idei pentru un botez reusit.

Vezi toata oferta noastra articole pentru botez AICI

Pentru că cu siguranță nu veți uita ziua, ora la care ați devenit părinți, numărul de kilograme ale micuțului, înălțimea, scorul apgar, primele grimase, primul gângurit, momentul creștinării.

Botezul este despre binecuvântare, credință și emoție. Este un moment cu multă încărcătură emoțională pentru întreaga familie, de aceea organizarea lui trebuie să fie atent realizată!

Iată câteva idei pentru organizarea unui Botez reusit!

Copilul Botezat este personajul principal al acestei zile!

Copilul Botezat este personajul principal al acestei zileÎncearcă să raportezi organizarea la el! Este cel mai important pentru tine, fă totul pentru el, mai ales în această zi! Alege o locație aerisită, luminată în care să te asiguri că există un loc în care vă puteți retrage dacă pe parcursul petrecerii, devine agitat.

În funcție de disponibilitate, dar ținând cont și de programul de somn, alege ore potrivite atât pentru Biserică cât și pentru mica sau marea petrecere de după.

Locul Botezului trebuie ales cu sufletul Idei pentru un botez reusit

Biserica este locul în care puiul primește binecuvântare divină, de aceea trebuie aleasă cu inima deschisă. Mulți preferă Biserica în care și-au unit destinele, ori cea în care au fost ei botezați. Indiferent de criteriul selecției, emoțiile vor dăinui. Te vor trece zeci de fiori, ți se va tăia respirația în momentul în care va fi băgat în cristelniță, dar ai încredere! Totul va fi sub control!

Invitații la Botez, aleși pe sprânceană!

Vezi toata oferta noastra AICI

Invitații la Botez, aleși pe sprânceană!

Sursa Foto: https://invitatiedenunta.ro/invitatie-de-botez-3d-roz-cu-fluture-8031-sedef

E minunat să aveți alături de voi prieteni, membrii ai familiei care vibrează cu voi la unison! Dansează cu aceștia, discută cu ei, fă-i să simtă cât de mult te bucuri că îți sunt aproape!

Nu uitati sa alocati timp pentru a cauta si a gasi modele deosebite de invitatii pentru botez cat si sa le trimiteti invitatilor!

Nașii, invitații de seamă, trebuie aleși cu multă dragoste! Vor fi alături de voi și de micul creștin necondiționat!

Permite invitaților să-l vadă, curiozitatea și dragul lor sunt normale. Încearcă pe cât posibil să nu-l pasezi de la unul la altul, căci s-ar putea să fie deranjat de atâtea voci și figuri noi.

Dacă invitații vin însoțiți de copii, e musai să te gândești la un program special creat pentru aceștia! Alege animatori care să se joace cu ei și să îi distreze pe durata evenimentului! Vor fi foarte încântați!

Muzica pentru Botez trebie sa fie în limite normale de decibeli!

Muzica trebuie atent aleasă la orice eveniment! Ideal este să creezi diversitate! Optează pentru formații de muzică cu soliști de mai multe genuri, ori un DJ cu experiență! Poți alege separat instrumentiști. Saxofonul sau vioara oferă mereu un plus de calitate !

O alta ideeie pentru un botez reusit este ca pentru cel mic, sa folosești căști de protecție fonică! Acestea nu blochează auzul, ci atenuează nivelul sunetelor. Purtându-le, nu va fi deranjat de atmosfera creată în jur.

Ținute potrivite pentru Botez!

Vezi toata oferta noastra AICI

Haina nu face pe om, vechiul proverb se aplică cu succes și în ziua botezului. Atât voi și copilul sunteți în prim plan, așa că alegeți ținute în care să vă simțiți confortabil plăcute ochiului!

Copilul trebuie să poarte hăinuțe din materiale hipoalergenice, lejere! Cu siguranță nașa, mama spirituală, știe ce să aleagă pentru el, iar noi va oferim o intreaga colectie de trusouri personalizabile si multe alte produse pentru botez la preturi competitive.

Pentru tătic e mai simplu, costumul clasic mereu este o idee bună!

Tu poți purta o rochie elegantă pentru mamici care alapteaza. Găsești multe modele aici!

Fotografii de Botez ce durează toată viața!

Idei pentru un botez reusit

Sursa foto: https://www.victorghinea.ro/botez-cassian-andrei/

Amintirile din ziua botezului sunt foarte importante, de aceea în capitolul acesta merită să investești timp și resurse materiale pentru rezultatul să dăinuie frumos în timp. Copiii copiilor voștri și nu numai, trebuie să aibă amintiri prețioase de la botezul strămoșilor.

Micile detalii…. fac diferența!

Întotdeauna! Puneți la cale mici surprize pentru oaspeții voștri: invitații cu răvaș, filmulețe de botez cu voi trei proiectate, mărturii inedite. Cu siguranță aceștia delectându-se vor pune evenimentul vostru în topul preferințelor.

Decorul salii de Botez pentru un botez reusit

După ce ai ales tema botezului, găsește elemente de decor potrivite! Poți opta pentru aranjamente florale, non-florale, decorațiuni speciale (bannere, ghirlande, etc), ori baloane. Indiferent de alegere, detaliile însuflețesc evenimentul și invită oaspeții să se alăture poveștii.

Mancarea de Botez

Idei pentru un botez reusit

Sursa Foto: https://www.bluparty.ro/cum-sa-organizezi-petrecerea-de-botez-copilului-tau-de-la-la-z/

În cazul meniului pentru botez, opțiunile sunt variate. Poți alege între: varianta clasică cu 3 feluri de mâncare ( aperitiv, pește sau sarmale, friptură), bufet suedez sau sitting.

Dacă optezi pentru bufet suedez, ai grijă ca amplasarea nu generează cozile și aglomerare. De asemenea, asigură-te că preparatele epuizate, vor fi înlocuite rapid. În cazul sitting-ului, trebuie ca personalul restaurantului să facă față numărului de invitați. Comunică,

Când alegi preparatele care alcătuiesc meniul de botez, ține cont și de faptul că unii au un regim alimentar special, sunt vegetarieni, ori de altă religie. Nu trebuie să uiți de meniurile pentru copiii celor prezenți!

Cu siguranță toți vor fi plăcut impresionați că te-ai gândit la toate acestea!

Obiceiuri de botez!

Și ce bine e că ai de unde să te inspiri! Alege câteva tradiții și aplică-le! Fie că optezi pentru port popular, ursitoare, scalda de mir, înfășatul în crâșmă, sau altele locale, botezul va căpăta savoare. Fii deschisă!

Bucurați-vă de fiecare moment din organizarea botezului, precum și din desfășurarea acestuia! Timpul trece foarte repede și doar de voi depinde să treacă cât mai frumos!

Este prima petrecere a puiului vostru de om, de la care nu-și va aminti mare lucru, dar imaginile și videoclipurile surprinse de cei prezenți îi vor reda, peste ani atmosfera din acea zi. Asigură-te că va fi așadar o zi de neuitat!

In speranta ca aceste idei pentru un botez reusit, au fost de folos va invitam sa urmariti si alte articole de pe blogul nostru dar si produsele pentru botez, vandute de magazinul nostru online BotezZ.ro

Articole de Botez Recomandate

De ce am nevoie pentru botez, ca parinte, in ziua evenimentului?

* Certificatul de Nastere al copilului botezat;
* Un cadou simbolic pentru nași;
* Dulciuri, aperitive…, pentru servit în biserică și acasă;
* Un rând de hainuțe noi, pentru a fi folosite inainte de  slujba;
* Farfecă si cutiuță pentru părul tăiat de preot.
Pentru mai multe detalii cititi articolul nostru dedicat acestei teme: De ce avem nevoie pentru botez

De ce am nevoie pentru botez, ca nas / nasa, in ziua evenimentului?

* Lumanare de Botez;
* Trusoul pentru Bebelusi;
* Pânză de Mir ( Crasma de mir);
* Fașă pentru strângerea bebelușului;
* Prosopel pentru șters copilul ;
* Prosop și săpun pentru preot;
* Hainute noi pentru copil;
* Bani pentru plata preotului, a dascălului…
Pentru mai multe detalii cititi articolul nostru dedicat acestei teme: De ce avem nevoie pentru botez De ce am nevoie pentru Botez

Ce Trebuie să Conțină Trusoul de Botez?

1. Cutia de Trusou – Această cutie de trusou este personalizată cu numele bebelușului și data botezului este special destinată pentru a vă ușura transportul trusoului, a hăinuțelor și a accesoriilor de botez, de acasă și până la biserică.
2. Pânza albă sau crîjma – denumită și pânză de mir. Crîjma este o bucată de pânză, în care urmează să fie înfășat bebelușul după scoaterea din cristelniță.
3. Fașă pentru bebeluși   – se folosește împreună cu pânza de mir pentru înfășarea bebelușului după ce este scos din cristelniță și are dimensiunea de aproximativ un metru.
4. Prosop mare special pentru bebe – Vei folosi acest prosop pentru a șterge bebelușul la scoaterea din cristelniță, când va fi ud de apa sfântă a botezului.
5. Sticluță pentru mir – Fie că alegi o sticluță pentru mir simplă, decorată sau personalizată, va trebui să o umpli cu ulei de măsline, care în timpul Sfintei Taine a Botezului va căpăta virtuți sacre și va deveni ulei sfânt.
6. Cutiuță prima șuviță, această Cutiuța este folosită pentru păstrarea suviței de păr a bebelusului, șuviță ce este tăiata de Sfântul Părinte în cadrul ceremoniei de Încreștinare.
7. Săpunul – se oferă preotului pentru spălarea rituală a mâinilor de dinaintea scufundării copilului în cristelniță.
8. Prosopul pentru preot .
9. Lumânare pentru Preot și dascăl.
10. Batistă .
11. Păturică.
12. Scutec / Pempers și șervețele umede.
13. Cruciulițe .
14. O icoană.
15. Bijuterii
16. Rochita sau costumas de Botez.
Trusou Botez - Athos

Lasă un răspuns