Utile

Sfaturi pentru organizarea unui botez in 2023

Sfaturi pentru organizarea unui botez in 2019

Sfaturi pentru organizarea unui botez in 2023

Sfaturi pentru organizarea unui botez în 2023. Petrecerea de botez este primul eveniment din viața bebelușului tău. Însă organizarea unui eveniment special poate fi stresantă și obositoare pentru noii părinți. Echipa Botezz.ro îți sare în ajutor și-ți spune tot ce trebuie să știi să pregătești pentru petrecerea de botez a bebelușului tău un eveniment memorabil!

Vezi oferta noastra de articole botez AICI

Botezul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui creștin și una dintre cele șapte sfinte taine ale bisericii ortodoxe. Nașii sunt cei ce au onoarea de a boteza bebelușul și totodată, cei ce își asumă o mare parte din pregătirea evenimentul. Alături de nașii de botez, părintii viitorului creștin trebuie să se ocupe de organizarea botezului, eveniment ce include, de obicei și prima petrecere dată în numele noului născut.

Alegerea momentului ideal pentru botez

Data aleasă pentru botez va depinde de momentul nașterii copilului. Dacă acesta se naște iarna, este indicat ca botezul să se facă când vremea se încălzește. Lunile de primăvară și toamnă pot fi considerate cele mai potrivite luni pentru organizarea botezului, deoarece nu este foarte cald afară, iar copiii suportă bine o zi care este destul de lungă pentru ei.

Botezul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui creștin și una dintre cele șapte sfinte taine ale bisericii ortodoxe. Nașii sunt cei ce au onoarea de a boteza bebelușul și totodată, cei ce își asumă o mare parte din pregătirea evenimentul. Alături de nașii de botez, părintii viitorului creștin trebuie să se ocupe de organizarea botezului, eveniment ce include, de obicei și prima petrecere dată în numele noului născut.

Alegerea Bisericii

Trebuie vorbit din timp la biserică pentru a vedea dacă data la care v-ați gândit este potrivită pentru preot. Discutați cu acesta toate detaliile legate de botez.

Nași de Botez

În prezent, nu se mai respectă neapărat tradiția potrivit căreia nașii de cununie trebuie să fie și nașii de botez ai copilului. Nașii pot fi aleși dintre prietenii cei mai apropiați. Ei vor deveni părinții spirituali ai copilului. Acesta va putea să se bizuie oricând pe ei.

Bugetul de Botez

Trebuie să stabiliți un buget realist și potrivit timpurilor în care trăiți. Trebuie să vă gândiți bine la suma pe care vreți să o cheltuiți cu organizarea petrecerii de botez. Trebuie să luați în calcul banii pentru hăinuțele copilului, pentru invitații, mărturiile pe care vreți să le dați invitaților drept amintire etc. După ce ați stabilit bugetul, încercați să-l respectați la maxim pentru a nu vă trezi cu o gaură mare în buget.

Alegeți restaurantul și meniul pentru cumetrie

Țineți minte acest lucru: Un botez nu este o nuntă. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să exagerați nici cu numărul de invitați. Ar trebui să invitați membrii familiei și prietenii cei mai apropiați. Un restaurant aproape de biserica unde are loc botezul poate fi cea mai bună opțiune. Un meniu nu foarte sofisticat, cu produse clasice, tradiționale, care să fie pe placul tuturor, poate fi cea mai bună alegere.

Îmbrăcămintea de Botez a Copilului încrestinat

În prezent, există o gamă variată de hăinuțe pentru botez. Oferta de modă pentru botez este nesfârșită, iar alegerea va depinde de gusturile voastre. Important este să alegeți îmbrăcăminte comodă pentru copil, deoarece acesta o va purta multe ore.

Trimite invitațiile de botez cu cel puțin o lună înainte de data evenimentului

invitatie_botez

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, pentru că oamenii vor avea timp să-și rezerve ziua și să-și facă pregătirile de rigoare. Dacă întârzii, este posibil să-și fi făcut deja alt program și să nu poată veni. Este nepoliticos să inviți pe cineva la un eveniment de asemenea importanță cu mai puțin de 14 zile înainte; persoana va crede că ai invitat-o pe ultima sută de metri fiindcă altcineva, mai important, nu a confirmat participarea și se va simți jignită.

Dacă nu poți trimite invitațiile pentru botez prin poștă sau curier și nici nu le poți înmâna personal (cum este cel mai elegant) fiecărui invitat cu 3-4 săptămâni înainte, ai grijă să-i suni pe fiecare cu o lună înainte și să-i anunți că dorești să fie alături de tine la botezul copilului și să participe la masa festivă. Anunță-i data, ca să-și rezerve timp, chiar dacă nu ai ales încă restaurantul. Vei reveni ulterior cu detalii.

O amintire pentru invitați – Mărturii Botez

Un breloc, un magnet, un semn de carte, un suport de pix, un suport de lumânare…există diverse mărturii pe care le puteți oferi celor din familie și prietenilor prezenți la petrecerea de botez. Încercați să alegeți o mărturie utilă pe care cei care o primesc să o și folosească.

Ziua Botezului

Asigurați-vă că bebelușul se va odihni bine înainte de botez, pentru a fi treaz în timpul ceremoniei și pentru a nu plânge când preotul îl bagă în cristelniță.

De asemenea, este bine să țineți cont de orele de masă ale bebelușului pentru a nu plânge de foame în timpul ceremoniei de botez.

Bucurați-vă de moment

S-au sfârșit pregătirile, nervii și incertitudinea cu privire la cum va ieși totul. Odată ce intrați în biserică nimic altceva nu mai contează. Bucurați-vă de acest moment intens și împărtășiți cu cei prezenți această zi specială. Pregătiți-vă să zâmbiți și dați copilul de la un invitat la altul, pentru ca toți să facă o fotografie cu el. Aceasta va fi o minunată amintire de la un eveniment cu totul special.

In speranta ca acest articol sfaturi pentru organizarea unui botez în 2023 va fost de ajutor va invitam sa ne cititi si celelante articole de pe blogul nostru de botez…

PS: Nu uitați că Botezz.ro este aproape de voi oferindu-vă tot ceea ce aveți nevoie pentru botez. În magazinul nostru online veți găsi atât haine pentru botez, cât și mărturii pentru botez, invitații pentru botez, accesorii botez și multe alte lucruri utile pentru organizarea uni botez deosebit.

Așadar, vă sfătuim să pășiți cu încredere în lumea Botezz și nu veți regreta.

Produse recomandate Magazinul Botezz.ro

Lasă un răspuns